Beginnen met beleggen voor beginners

Beginnen met beleggen voor beginners

Investeren is een manier om geld opzij te zetten terwijl u bezig bent met het leven en dat geld voor u te laten werken, zodat u in de toekomst ten volle de vruchten van uw arbeid kunt plukken. Beleggen is een weg naar een gelukkiger einde. De legendarische belegger Warren Buffett definieert beleggen als “het proces om nu geld opzij te zetten in de verwachting in de toekomst meer geld te ontvangen.” Het doel van beleggen is om uw geld te beleggen in een of meer soorten beleggingsvehikels in de hoop uw geld in de loop van de tijd te vergroten.

Laten we zeggen dat u $ 1000 opzij heeft gezet en dat u klaar bent om de beleggingswereld te betreden. Of misschien heb je maar €10 extra per week en wil je investeren. In dit artikel leiden we u door de eerste stappen als belegger en laten we u zien hoe u uw rendement kunt verhogen en tegelijkertijd de kosten kunt verlagen.

stopcontact

  • Investeren wordt gedefinieerd als het inzetten van geld of kapitaal voor een onderneming met de verwachting extra inkomsten of winst te behalen.
  • In tegenstelling tot consumptie, geld investeren dat bedoeld is voor de toekomst, in de hoop dat het in de loop van de tijd zal groeien.
  • Beleggen brengt echter ook een risico op verliezen met zich mee.
  • Beleggen op de aandelenmarkt is de meest populaire manier voor beginners om beleggingservaring op te doen.

Klik op afspelen om te leren hoe u kunt beginnen met beleggen in aandelen

 

Wat voor type belegger bent u?

Voordat u uw geld vastlegt, moet u deze vraag beantwoorden: Wat voor soort belegger ben ik? Wanneer u een effectenrekening opent, zal een online makelaar zoals Charles Schwab of Fidelity u vragen naar uw beleggingsdoelen en het risiconiveau dat u bereid bent te nemen.

Sommige beleggers willen een actieve rol spelen bij het beheren van de groei van hun geld, terwijl anderen er de voorkeur aan geven “het vast te stellen en het te vergeten”. Met meer traditionele online brokers, zoals de hierboven genoemde, kunt u beleggen in aandelen, obligaties, exchange-traded funds (ETF’s), indexfondsen en beleggingsfondsen.

 

Online makelaars

Makelaars zijn ofwel full-service of korting. Full-service makelaars bieden, zoals de naam al doet vermoeden, een volledig scala aan traditionele makelaardijdiensten, waaronder financieel advies voor pensionering, gezondheidszorg en alles wat met geld te maken heeft. Ze hebben meestal alleen te maken met vermogende klanten en kunnen aanzienlijke kosten in rekening brengen, waaronder een percentage van uw transacties, een percentage van uw vermogen dat ze beheren en soms een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage. Het is gebruikelijk om minimale accountgroottes van $ 25.000 en hoger te zien bij full-service brokers. Traditionele makelaars rechtvaardigen hun hoge kosten echter door advies te geven dat is afgestemd op uw behoeften.

Vroeger waren discountmakelaars de uitzondering, maar nu zijn ze de regel geworden. Online kortingsmakelaars geven u tools om uw eigen transacties te definiëren en uit te voeren, en veel van hen bieden ook een geautomatiseerde adviesservice. Naarmate de financiële dienstverlening in de 21e eeuw vordert, hebben online brokers meer functies toegevoegd, waaronder educatief materiaal op hun sites en mobiele apps.

Bovendien, hoewel er een aantal kortingsmakelaars zijn zonder (of zeer lage) stortingsbeperkingen, kunt u andere beperkingen tegenkomen en worden bepaalde kosten in rekening gebracht voor accounts die geen minimale storting hebben. Dit is iets waar een belegger rekening mee moet houden als hij of zij in aandelen wil beleggen.

 

robot adviseurs

Na de financiële crisis van 2008 werd een nieuwe generatie beleggingsadviseurs geboren: de robo-adviseur. John Stein en Eli Bruverman van Betterment worden vaak gezien als het eerste team in de ruimte. Hun missie was om technologie in te zetten om de kosten voor beleggers te verlagen en het beleggingsadvies te vereenvoudigen.

Sinds de lancering van Betterment zijn er andere robo-first bedrijven opgericht, en zelfs online brokers zoals Charles Schwab hebben bot-achtige adviesdiensten toegevoegd. Volgens een rapport van Charles Schwab zei 58% van de Amerikanen dat ze tegen 2025 een of andere vorm van botadvies zullen gebruiken. Als u wilt dat een algoritme investeringsbeslissingen voor u neemt, inclusief het oogsten en opnieuw in evenwicht brengen van verliezen, dan heeft een geautomatiseerde adviseur misschien gelijk voor jou. Zoals het succes van indexbeleggen heeft aangetoond, kunt u ook beter samenwerken met een geautomatiseerde adviseur als het uw doel is om op lange termijn vermogen op te bouwen.

 

Investeren via je werkgever

Als uw budget krap is, probeer dan slechts 1% van uw salaris te investeren in het pensioenplan dat voor u beschikbaar is op het werk. De waarheid is dat u waarschijnlijk niet eens een kleine bijdrage zult missen.

Op werk gebaseerde pensioenregelingen trekken uw bijdragen af ​​​​van uw salaris vóór belastingen, waardoor de bijdrage minder pijnlijk wordt. Als u zich prettig voelt bij een bijdrage van 1%, kunt u deze waarschijnlijk verhogen naarmate u jaarlijkse verhogingen krijgt. Het is niet waarschijnlijk dat u extra bijdragen mist. Als u op het werk een 401 (k) pensioenrekening heeft, investeert u mogelijk al in uw toekomst door middel van toewijzingen aan beleggingsfondsen en zelfs uw bedrijfsaandelen.

 

Minimum om een ​​rekening te openen

Veel financiële instellingen hebben een minimale stortingsvereiste. Met andere woorden, ze accepteren uw accountverzoek niet tenzij u een bepaald bedrag stort. Sommige bedrijven staan ​​u niet eens toe om een ​​rekening te openen met een bedrag zo klein als $1.000.

Het is een goed idee om wat rond te kijken en onze beoordelingen van makelaars te bekijken voordat u beslist waar u een account wilt openen. We vermelden de minimale storting bovenaan elke recensie. Sommige bedrijven vereisen geen minimale storting. Anderen kunnen vaak kosten verlagen, zoals handelskosten en accountbeheerkosten als u een saldo boven een bepaalde limiet heeft. Weer anderen kunnen een bepaald aantal commissievrije transacties aanbieden voor het openen van een rekening.

 

Commissies en vergoedingen

Zoals economen graag zeggen: een gratis lunch bestaat niet. Hoewel veel makelaars onlangs hebben geracet om commissies op transacties te verminderen of te elimineren, en ETF’s indexbeleggingen aanbieden aan iedereen die kan handelen met een rekening-courantkrediet, moeten alle makelaars op de een of andere manier geld verdienen aan hun klanten.

In de meeste gevallen brengt uw makelaar een commissie in rekening telkens wanneer u aandelen verhandelt, hetzij door te kopen of te verkopen. Handelskosten variëren van minimaal $ 2 per transactie, maar kunnen voor sommige kortingsmakelaars oplopen tot $ 10. Sommige makelaars brengen helemaal geen handelscommissies in rekening, maar maken dit op andere manieren goed. Er zijn geen liefdadigheidsorganisaties die bemiddelingsdiensten aanbieden.

Afhankelijk van hoe vaak u handelt, kunnen deze kosten stijgen en uw winstgevendheid beïnvloeden. Investeren in aandelen kan erg duur zijn als u vaak in en uit posities springt, vooral met een klein bedrag dat beschikbaar is om te beleggen.

Onthoud dat een transactie een order is om aandelen in één bedrijf te kopen of verkopen. Als u vijf verschillende aandelen tegelijkertijd wilt kopen, wordt dit gezien als vijf afzonderlijke transacties en worden er voor elke transactie kosten in rekening gebracht.

Stel je nu voor dat je besluit om aandelen van die vijf bedrijven te kopen voor $ 1.000. Om dit te doen, maakt u $ 50 aan handelskosten – ervan uitgaande dat de vergoeding $ 10 is – wat 5% van uw $ 1.000 is. Als u de volledige $ 1000 zou investeren, wordt uw account verminderd tot $ 950 na handelskosten. Dit vertegenwoordigt een verlies van 5% voordat uw investering kans maakt op winst.

Als u deze 5 aandelen verkoopt, maakt u opnieuw de kosten van de transacties, die nog eens $ 50 bedragen. Een rondreis maken (kopen en kopen) op deze vijf aandelen kost u $ 100, of 10% van uw eerste storting van $ 1.000. Als uw beleggingen niet genoeg verdienen om dit te dekken, verliest u geld door alleen posities in en uit te gaan.

 

Beleggingsfondsen

Naast handelskosten voor het kopen van een beleggingsfonds, zijn er andere kosten verbonden aan dit type belegging. Beleggingsfondsen zijn professioneel beheerde pools van beleggersfondsen die gericht beleggen, zoals Amerikaanse large-capaandelen.

Een belegger zal veel kosten in rekening brengen bij het beleggen in beleggingsfondsen. Een van de belangrijkste vergoedingen waarmee rekening moet worden gehouden, is de beheerskostenratio (MER), die het managementteam elk jaar in rekening brengt op basis van het aantal activa in het fonds. De marktwisselkoers varieert van 0,05% tot 0,7% per jaar en verschilt per fondstype. Maar hoe hoger de marktwisselkoers, hoe groter de impact op het totale rendement van het fonds.

Mogelijk ziet u een aantal verkoopkosten die ladingen worden genoemd bij het kopen van beleggingsfondsen. Sommige zijn frontloads, maar je zult ook geld zien zonder load en backloading. Zorg ervoor dat u begrijpt of het fonds dat u overweegt een verkoopbelasting heeft voordat u het koopt. Controleer de lijst van uw makelaar met onbelaste fondsen en fondsen zonder transactiekosten als u deze extra kosten wilt vermijden.

Voor een beginnende belegger zijn de vergoedingen voor beleggingsfondsen eigenlijk een voordeel in vergelijking met aandelencommissies. Dit komt omdat de kosten hetzelfde zijn, ongeacht hoeveel u investeert. Dus, zolang u voldoet aan de minimumvereisten om een ​​account te openen, kunt u slechts $ 50 of $ 100 per maand beleggen in een beleggingsfonds. Het wordt Dollar Average Cost (DCA) genoemd en het kan een geweldige manier zijn om te beginnen met beleggen.

 

Diversifieer en verminder risico

Diversificatie is de enige gratis lunch bij beleggen. Kortom, door te beleggen in een groep activa, verkleint u het prestatierisico van een belegging die ernstig nadelig is voor uw algehele beleggingsrendement. Je kunt het in financiële termen zien als “Leg niet al je eieren in één mand.”

Wat diversificatie betreft, zal de grootste moeilijkheid daarbij komen van beleggen in aandelen. Zoals eerder vermeld, kunnen de kosten van het beleggen in een groot aantal aandelen nadelig zijn voor de portefeuille. Met een aanbetaling van $ 1.000 is het bijna onmogelijk om een ​​goed gediversifieerde portefeuille te hebben, dus houd er rekening mee dat u in de eerste plaats in een of twee bedrijven (maximaal) moet investeren. Dit verhoogt uw risico.

Dit is waar de nadruk ligt op het belangrijkste voordeel van beleggingsfondsen of ETF’s. Beide soorten effecten hebben doorgaans een groot aantal aandelen en andere beleggingen in hun fondsen, waardoor ze meer gediversifieerd zijn dan individuele aandelen.

 

onderste regel

Het is mogelijk om te beleggen als u net begint met een klein bedrag. Het is ingewikkelder dan alleen het kiezen van de juiste investering (op zich al een uitdaging die voldoende is), en u moet zich bewust zijn van de beperkingen waarmee u als nieuwe belegger wordt geconfronteerd.

U zult uw huiswerk moeten doen om de minimale stortingsvereisten te vinden en vervolgens de commissies te vergelijken met die van andere makelaars. De kans is groot dat u niet op een kosteneffectieve manier afzonderlijke aandelen kunt kopen terwijl u toch voor een klein bedrag kunt diversifiëren. U moet ook de makelaar kiezen waarmee u een account wilt openen.